На 2 октомври изтича срокът за подаване на коригиращи декларации от физическите и юридическите лица, напомнят

...
На 2 октомври изтича срокът за подаване на коригиращи декларации от физическите и юридическите лица, напомнят
Коментари Харесай

Днес изтича важен срок за всички данъкоплатци

На 2 октомври изтича срокът за подаване на коригиращи декларации от физическите и юридическите лица, припомнят от приходната организация.

Гражданите и компаниите имат опция еднократно да поправят данните, посочени в годишната декларация за облагане на приходите на физическите лица и формуляра за облагане с корпоративни налози на сдруженията. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, след приключване на периода за подаване на годишната данъчна декларация, само че преди последния ден на септември на настоящата година. Тази година 30 септември е в събота и по тази причина крайният период се удължава до 2 октомври, прецизират от НАП.

Физическите лица могат да създадат корекции след 30 април до 30 септември. За юридическите лица, едноличните търговци, земеделските стопани, избрали да се таксуват по този ред и физическите лица, извършващи активност като търговци, този период стартира след 30 юни и продължава до края на септември. Те подават коригиращата си декларация онлайн, посредством електронните услуги на приходната организация, налични с личен идентификационен код (ПИК) на Национална агенция за приходите или с електронен автограф. Гражданите могат да подадат своята декларация и в офис на приходната организация по местоживеене.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР